Comunitat Valenciana


imagen sección

5 errors greus en una entrevista de treball i com evitar-los

La nostra forma de ser o els mateixos nervis poden jugar-nos una mala passada durant una entrevista de treball i fer que cometem una sèrie d'errors greus. Si vols aprendre a evitar-los per aconseguir l'ocupació dels teus somnis, atent a aquest article.

Encara que pot ser que a molts els resulti injust, hi ha *reclutadores que rebutgen candidats durant un procés de selecció si cometen qualsevol tipus d'error.

I és que, a pesar que s'hagin preparat l'entrevista de treball a la perfecció, vagin vestits adequadament i arribin aviat a la cita, els nervis els poden fer dir alguna cosa fora de lloc… i arruïnar el seu futur professional en aquesta empresa.

Però tranquils, això té solució. Gràcies als consells d'Amanda *Gulino, directora sènior de Recursos Humans i Talent en *Reading *Partners i fundadora de *Better *Monday, avui et vam mostrar 5 errors greus que se solen cometre durant una entrevista de treball (i com evitar-los).

Comencem?

1. Respondre tard

En un món *hiperconectado, respondre a un *reclutador tard pot ser sinònim de “no m'interessa prou”. Encara que la majoria dels treballadors no estaran contínuament comprovant el seu email, pots perdre una oportunitat laboral per no contestar ràpid a un correu o una trucada perduda.

Solució: La forma més senzilla d'evitar aquest error laboral és demostrar un gran interès en les següents ocasions. A més, si has aplicat a alguna oferta de treball, el millor és comprovar, mínim, el nostre correu una vegada al dia (i millor una vegada cada 12 hores). Tan ràpid com llegeixis l'email per proposar-te una trobada i realitzar una entrevista de treball, contesta.

2. Tractar al reclutador com un nero intermediari

Un dels errors més greus que cometen els candidats durant una entrevista de treball és tractar al *reclutador com un nero intermediari. Encara que no ho creguis, ells sempre tenen certa influència, encara que la decisió final la prengui la persona que els ha contractat.

Solució: Si vols un consell, et recomanem construir una bona relació amb un *reclutador. A més és possible que, si ho aconsegueixes, ells mateixos et proposin preparar-te per a l'entrevista amb el teu futur cap. Si és així, per descomptat, accepta-ho.

3. No preparar l'entrevista de treball

Alguns que tenen un talent natural per causar bona impressió durant una entrevista de treball. No obstant això, la majoria de nosaltres necessita temps de preparació. En qualsevol cas, és essencial que el *reclutador tingui la sensació de que has estat practicant el moment, ja que això significa que t'importa el lloc i que estàs disposat a donar el millor de tu.

Solució: Com a consell, et recomanem preparar-te l'entrevista de treball. Per a això, és essencial que portis diverses còpies del teu CV impreses, que vistes adequadament per al lloc i, el més important, que tinguis en ment les possibles preguntes i respostes que puguin fer-te.

4. Ignorar la comunicació no verbal

És essencial tenir en ment el llenguatge no verbal durant una entrevista de treball. Estar creuat de braços, reposar el teu cap sobre la teva mà, estar encorbat o no mantenir el contacte visual amb el *reclutador pot jugar-te una mala passada.

Solució: Una de les millors formes de practicar el teu llenguatge no verbal per a una futura entrevista de treball és gravar-te i, després, veure el vídeo. D'aquesta forma, veuràs tots els teus errors i encerts.

5. Sense res que preguntar (o massa preguntes)

És normal que se t'ocorrin preguntes que fer-li al *reclutador durant l'entrevista de treball. No obstant això, si et passes aquesta trobada fent-li qüestions de tot tipus, no li donarà temps a veure les teves veritables qualitats. Igualment, és un error no fer preguntes.

Solució: La nostra recomanació és que tinguis diverses preguntes preparades que tinguin a veure sobre tu (per exemple: quines possibilitats de promoció hi ha dins de l'empresa?) i sobre la companyia (per exemple: què espera l'empresa de la persona que ocupi aquest lloc? quins seran els seus objectius?).  D'aquesta forma, no només et donarà motiu a demostrar les teves qualitats, sinó també que tens interès pel que ocorre dins de l'organització.

Pot consultar la notícia original ACI

961111868
Calle Valencia, 42
46900 - Torrent
(Valencia/València)