Comunitat Valenciana


imagen sección

Com millorar el teu Currículum vitae

El següent article no és una guia sobre com elaborar el teu currículum passe a pas. No obstant açò, anem a donar-te una sèrie d'idees de millora que potser no havies reparat abans en elles.

En primer lloc, allò que deus tenir en compte és quin és el tipus d'oferta a la qual aspires. Llavors, has d'elaborar tants CVs com a ofertes diferents vulgues enviar, adaptant les teues estratègies a cada oferta. Si cerques un treball de cambrer/a, és probable que a la persona que veu el teu perfil no li interesse saber sobre la teua experiència com a perruquer/a.

A més, un bon Curriculum Vitae ha de ser únic, ha de representar-te, ha de ser senzill i original. Es tracta d'una excel·lent oportunitat per a mostrar totes les teues competències d'una forma diferent.

Quant a contingut, pots incloure tota la informació que consideres important. Com més contingut de qualitat aportes, majors serà la teua notorietat. No aportes informació de farciment que no servisca a la persona que et va a contractar. Quant a extensió, no deus passar-te més d'una pàgina.

Una bona idea és posar una descripció breu sobre tu, destacada en l'encapçalat del currículum, en la qual inclogues la teua professió i a què aspires, perquè en un primer colp de vista la persona que llig el teu CV puga fer-se una idea. Ex: “cambrer amb experiència en catering interessat a treballar en grans esdeveniments”.

Quant a disseny, no dubtes a triar alguna cosa que siga original. Existeixen plantilles gratuïtes online que ofereixen un resultat molt professional (per exemple Canva). També pots adjuntar la URL al teu CV online o pàgina web personal (pots utilitzar Wordpress o Wix), col·locar un codi QR en el teu CV que porte a un vídeo de presentació, etc., per a així adaptar el teu CV més tradicional al món digital.

Actualment, l'elaboració d'un videocurrículum és un plus que s'està valorant molt per part de les empreses. Aquesta modalitat brinda l'oportunitat d'oferir una presentació més directa i àmplia. En comparació al paper, l'ocupador pot veure les teues habilitats comunicatives i la confiança que tens. Un segon avantatge és que pots mostrar el teu coneixement i actualització en tecnologia i habilitats multimèdia. A més, és una manera senzilla de diferenciar-te de la resta.

Pot consultar la notícia original ACI
 

961111868
Calle Valencia, 42
46900 - Torrent
(Valencia/València)