Agència de col·locació autoritzada nº 1000000047

Entrar


Competències digitals: clau de l'ocupació

07/10/2019

Per als treballadors de hui, comptar amb un bon salari no és suficient per a sentir-se satisfets en el seu ús. Existeixen altres factors que influeixen en la seua satisfacció laboral i, per tant, en la seua productivitat.

L'equip d'investigació econòmica de *Glassdoor, un dels llocs d'ocupació i reclutament més grans del món, va realitzar una anàlisi de la seua base de dades per a determinar quins són els principals factors laborals que afavoreixen la satisfacció dels empleats en les empreses. L'estudi es va realitzar a través de l'anàlisi de ressenyes en *Glassdoor per part dels treballadors en 5 països: els Estats Units, Regne Unit, França, Alemanya i el Canadà.

A més de les ressenyes de satisfacció general dels empleats sobre els seus llocs de treball, cada avaluació va incloure les qualificacions dels professionals sobre aspectes com les oportunitats professionals, prestacions i beneficis, cultura i valors de l'organització, lideratge dels caps, balanç treballe-vida personal i perspectiva del negoci. Utilitzant el valor de *Shapley, es va determinar quins factors tenien més pes per als treballadors en determinar la seua satisfacció laboral.

D'aquesta manera, es va trobar que als països examinats hi ha 3 factors que són els més importants per a determinar la satisfacció laboral dels professionals:

  •     La cultura i valors de l'empresa
  •     La qualitat del lideratge dels directius
  •     L'accés a oportunitats de carrera dins de l'organització

Amb l'excepció d'Alemanya, els empleats dels altres països van assenyalar a la cultura de l'empresa com el factor amb major pes per a la satisfacció laboral. Els alemanys, per part seua, van col·locar la qualitat del lideratge dels seus caps com la principal variable per a sentir-se satisfets en el seu ús.

Per contra, els 3 factors amb menys pes per a satisfer professionalment als empleats van ser els següents:

  •     Balanç entre treball i vida personal
  •     Prestacions i beneficis
  •     Perspectiva empresarial de l'organització

“Amb aquestes dades, podem observar que les prioritats dels treballadors estan canviant. Un bon salari no és determinant perquè les persones se senten felices en el seu treball; a través de l'anàlisi de dades de treballadors en diferents parts del món, podem afirmar els *profesionistas busquen gaudir d'un ambient laboral agradable, propiciat per factors com la cultura i els valors de l'empresa. Els ocupadors han d'entendre aquest canvi per a convertir-se en llocs atractius per als treballadors, i oferir un lloc on siga favorable per a ells desenvolupar-se professionalment”, va esmentar *Luciana *Caletti, *VP de *Glassdoor a Amèrica Llatina.

“En aquesta ocasió l'estudi no contempla dades de Mèxic o Llatinoamèrica. No obstant això, d'acord amb la informació que disposem en *Glassdoor, veiem una tendència similar en el mercat llatinoamericà quant a satisfacció laboral”, esmenta *Caletti.

Quan una empresa ofereix una remuneració competitiva dins del seu sector, els factors que motiven als treballadors mexicans a romandre dins d'una empresa, d'acord amb l'estudi “*Profesionistas a Mèxic busquen canviar d'ocupació en 2019" són:

  •     Oportunitats de creixement i desenvolupament professional
  •     Flexibilitat en la rutina de treball
  •     Una cultura laboral que empata amb els valors i propòsits personals

Aquests elements tenen una relació directa amb la satisfacció general en el treball: un treballador que se sent reconegut i valorat en el seu lloc se sent més satisfet, i un treballador satisfet a més de fer un millor treball, té menys motivantes per a canviar d'ocupació.

Consultar la notícia original AQUI

961111868
Calle Valencia, 42
46900 - TORRENT
(VALENCIA )
ideat@torrent.es