Agència de col·locació autoritzada nº 1000000047

Entrar


Consells per a trobar ocupació en plena pandèmia si vols canviar de sector

30/04/2021

El coronavirus ha transformat el món tal com el coneixíem. Ara treballem majoritàriament des de casa, anem amb màscara a totes parts i a penes podem acostar-nos als nostres amics i familiars a curta distància. Arrere van quedar també els viatges, els grans esdeveniments multitudinaris i tantes i tantes coses que hem perdut en el camí.

Però, a més de la salut pels milions de víctimes que ha deixat en l'últim any el covid-19, la pandèmia també es recordarà per l'impacte econòmic que va provocar a tot el món. Els acomiadaments s'han comptat per milions, milers d'empreses grans i xicotetes han hagut de tancar i molts autònoms no van poder tornar a alçar la persiana després del confinament.

[Foto: Font: *iStock]
Com optar a una ocupació per al qual estàs *sobrecualificado: els consells d'una experta
El Confidencial

Per això, no és d'estranyar que l'esgotament s'haja convertit en una de les grans característiques dels treballadors en els últims mesos. Un estudi de Microsoft va revelar que el 41% dels treballadors s'està plantejant deixar el seu ús: molts d'ells prefereixen treballar en una companyia diferent, però la majoria pensa que el millor és canviar de sector laboral.

Com canviar d'ocupació

Sarah Stoddard, experta en recursos humans de *Glassdoor, reconeix a Los Angeles Times que "canviar de carrera laboral no és una tasca fàcil. Però al final del dia, quan es tracta del teu treball, és important sentir-se satisfet i realitzat en el que estàs fent". Per això, hem recopilat alguns consells que t'ajudaran a canviar l'enfocament professional en els pròxims mesos.

El primer que cal tindre clar és què ens agrada i què no i, a més, ser conscients d'en quins sectors som bons professionals. Els experts recomanen escriure-ho físicament per a, a partir d'ací, poder-se moure en l'una o l'altra adreça. Saber identificar en què sobreeixim, és a dir, identificar les nostres fortaleses pot ajudar-nos a aconseguir un nou treball en un sector molt diferent en el qual puguem aplicar els coneixements adquirits.

El següent pas és analitzar quin tipus d'estil de vida es desitja: com més diners necessitem guanyar, més difícil serà aconseguir una nova ocupació. Per això, cal saber què és l'important per a cada persona, ja siga un horari determinat, un sou més o menys alt o un treball més o menys prop de casa. Després, serà moment de plantejar-se a què s'està disposat a renunciar de totes aqueixes opcions.

Una vegada tinguem complet aquesta anàlisi prèvia, és moment de començar una investigació. Primer, buscant en els sectors que més ens interessen; després, identificant en les ofertes de treball aquelles necessitats del lloc que s'identifiquen amb les nostres aptituds. Així podem saber si estem preparats per a aqueix lloc o si, per contra, necessitem algun coneixement que no tenim i per al qual podem formar-nos mentre busquem ocupació.

Pregunta als quals saben

Potser vols canviar de sector, però no ho tingues del tot clar o no acabes de comprendre tot allò que t'espera en una determinada carrera laboral. Per això, una bona idea és preguntar als que ja es dediquen a això per mitjà d'entrevistes informatives que ens servisquen per a fer-nos una imatge global d'aqueix lloc o sector. I si no coneixem a ningú, és moment de preguntar a amics i coneguts fins a trobar la connexió.

Si no el tens ja, el següent pas és crear-te un perfil de LnkedIn o actualitzar el que tens. Segons Louis Song, director de l'empresa de recursos humans Proven Recruiting, "la marca ho és tot, des de l'aparença de la teua foto de perfil, fins a la imatge de bàner que uses o el títol que tens". Per això, recomana no usar el lloc que exercim actualment en el nostre perfil, sinó aquell que desitgem en el futur. Compartir articles o deixar el nostre punt de vista sobre assumptes relacionats amb el nostre sector sempre són molt ben valorats.

Arribats a aquest punt, el següent pas és crear un currículum efectiu i adjuntar sempre una carta de presentació. És la manera de poder mostrar les nostres habilitats i poder explicar al reclutador com podem ajudar a la nova companyia amb les nostres qualitats. Tot ha d'anar destinat a aconseguir l'objectiu més preuat: una entrevista de treball.

L'entrevista de treball és on haurem de destacar sobre la competència

Ací tindrem l'oportunitat de mostrar-nos com l'empresa necessite veure'ns, desplegant les nostres qualitats professionals i personals per a sobreeixir davant la competència. Perquè, encara que arribem fins a l'entrevista, ningú garanteix el treball i menys en una època en la qual la competència és brutal. Per això, és millor no deixar res a la sort i preparar fins al mínim detall per a aconseguir l'ocupació desitjada.

Consulta la notícia original AQUI

961111868
Calle Valencia, 42
46900 - TORRENT
(VALENCIA )
ideat@torrent.es