Comunitat Valenciana


imagen sección

Quin és el perfil millor pagat en màrqueting? I el més reclamat?

Amb les primeres dades d'atur de 2020 reflectint un alentiment continuat en l'afiliació a la Seguretat Social i la reducció de la taxa d'atur, i davant un primer semestre de l'any on l'economia estarà marcada per la incertesa en els mercats, les primeres conseqüències del *Brexit i, a nivell local, les mesures que el nou Govern puga adoptar en matèria d'ocupació i econòmica, és el moment de posar el focus en aquells perfils més demandats per les empreses espanyoles i que seran clau en els pròxims mesos. Perfils que no tindran atur i que estaran en el centre dels plans d'atracció i retenció del talent del mercat de selecció.

És per això que Spring Professional, la consultora de selecció de comandaments intermedis, mitjans i directius del Grup Adecco, presenta les seues previsions d'ocupació sobre quins seran els perfils més demandats i els més cotitzats del mercat de treball espanyol en 2020, en el seu XV Informe Els + Buscats.

En aquesta ocasió, parlem del perfil més demandat i més cotitzat en el sector MÀRQUETING:

El + Buscat: PRODUCT MANAGER

El lloc amb major demanda dins de l'àrea de màrqueting (especialment dins del sector *FMCG, conegut així per les seues sigles en anglés: *Fast *Moving *Consumer *Goods), tant a nivell nacional com internacional, continua sent el de *Product *Manager. Es tracta de la persona que s'encarrega de l'èxit del producte i de manejar als equips que treballen en això.

Les funcions d'un administrador de producte (la seua posició en espanyol) són variades, però totes giren entorn d'assegurar-se que el producte siga dissenyat, produït, distribuït i comercialitzat adequadament.

Les principals funcions que exerceix un *Product *Manager són:

  • Ajudar a la direcció del producte: d'una banda, desenvolupant el model de negoci del producte, creant una estratègia competitiva a llarg termini, i d'altra banda, buscant noves oportunitats basant-se en les investigacions realitzades.
  • Fer una proposta de valor del producte dirigida a clients, agències, directius i inversors.
  • Desenvolupar la tècnica i el disseny del producte, embalatge, instruccions, col·locació en el lineal, etc.
  • Organitzar el pla de llançament i rellançament del producte basant-se en elements clau com el comportament del consumidor o el seu *target principal.
  • nàlisi d'imprevistos, identificació i correcció d'estratègies disfuncionals que puguen sorgir de cara al producte per a tornar a fer-lo reeixit de nou.
  • Avaluar i monitorar les estadístiques i resultats generats amb el producte per a saber triar quins passos seguir.  

Les característiques que se solen repetir en les vacants dirigides a un *Product *Manager són:

- Formació

Es busquen llicenciats en Administració i Direcció d'Empreses, Màrqueting o similar.
Molt valorable comptar amb un Màster en Màrqueting Digital, MBA o afins.
Nivell alt d'anglés.

- Experiència

L'experiència mínima que es requereix és d'almenys 4 anys exercint un rol dins de l'àrea de Màrqueting.
Molt valorable comptar amb experiència prèvia amb productes i serveis per a especialistes.

- Aptituds

Perfil analític i estratègic.
Resistència a l'estrés.
Creativitat.
Aprenentatge constant.
Orientació al client.
Iniciativa i dinamisme.
Resolució de problemes.
Autonomia.

- Retribució

La banda salarial d'aquests professionals es troba entre els 35.000-50.000 euros bruts anuals més variable en funció dels objectius marcats.

- Demandants

Aquests professionals són demandats especialment dins del sector FMCG o d'aquells productes d'alta demanda.

El + Cotitzat: CHIEF DIGITAL OFFICER (CDO)

En un entorn empresarial en el qual les empreses s'han enfrontat o s'estan enfrontant al repte de la Transformació Digital per a fer-se més competitives en el mercat, el rol del *CDO (*Chief Digital *Officer) es converteix en fonamental.

El Chief Digital Officer és la figura que avalua, analitza el negoci i ofereix solucions per a portar a les seues companyies a desenvolupar les mesures necessàries per a fer-la digitalment més competitiva. Això suposa integrar l'estratègia digital en els diferents canals de venda i màrqueting de les companyies.

Els requisits més comuns per a aquesta posició són:

- Formació

Es busquen persones Llicenciades en *ADE/Màrqueting o similars amb un Màster especialitzat en Màrqueting Digital o Transformació Digital.
També es valoren candidats que siguen Enginyers Informàtics amb un Màster en Màrqueting.  

- Experiència

És important que el *CDO tinga experiència prèvia en Màrqueting i forts coneixements tecnològics per a ajudar a la seua empresa en els processos de digitalització.  

- Aptituds

Alta capacitat d'interlocució i de liderar projectes en els quals requerisca influenciar la manera de treballar de l'organització.

Orientació a resultats.

Capacitat analítica.

Visió estratègica.

- Retribució

El salari del CDO oscil·la entre els 100.000€ - 130.000€ bruts anuals al que se suma un percentatge de variable.

- Demandants

Qualsevol empresa, independentment del sector, que vulga desenvolupar la seua activitat a través dels canals digitals o transformar digitalment la seua companyia estarà interessada a incorporar a una d'aquestes figures.

Consulta la notícia original ACI

961111868
Calle Valencia, 42
46900 - Torrent
(Valencia/València)