Agència de col·locació autoritzada nº 1000000047

Entrar


Quatre consells per a portar la comptabilitat si eres autònom

29/03/2021

Sabem que ser autònom no és gens senzill i portar la comptabilitat pot ser un problema, doncs al contrari del que pensem, aquesta part no sols ha de veure amb sumar ingressos i restar despeses.

De fet, el millor és usar un programa com el Programari *DELSOL, que ens ajudarà molt en el dia a dia sempre que tinguem en compte la sèrie de consells que veurem ara.

El més important és tindre en compte les dates clau

Hi ha dates que com a autònom hem de tindre molt presents, com són aquelles que tenen a veure amb les obligacions amb Hisenda i la Seguretat Social.

Pagaments de la quota d'autònom, declaracions d'IRPF, declaracions d'IVA, etc., tenen unes dates fixes que no se'ns han de passar mai, perquè fer-ho ens costarà molts diners, amb uns recàrrecs que es poden anar sumant fins a fer-nos fer fallida.

Es poden apuntar en un calendari, posar un avís en el mòbil, contractar un gestor perquè ho faça per nosaltres, etc., el que siga menys passar-les per alt.

Les finances del negoci no tenen a veure amb les personals

Altre dels errors que els autònoms paguen car és mesclar les finances del negoci amb les personals.

És cert que com a xicotet empresari els diners del dia a dia és el que ens dóna menjar, però sempre cal tindre una quantitat guardada que és de l'empresa i amb la qual es paguen els costos operatius.

De fet, encara que no tinguem una societat és una bona idea pagar-nos un sou a nosaltres mateixos, un sou que usarem per al nostre dia a dia, deixant la resta per a anar fent front als costos de l'empresa, com a salaris dels empleats, pagament d'impostos, pagaments a proveïdors, etc.

Sempre cal tindre en compte el flux de caixa

El flux de caixa és un concepte que molts empresaris o autònoms desconeixen i que els pot fer fer fallida, fins i tot encara que el seu negoci siga rendible.

Sempre ha d'haver-hi diners disponibles per als pagaments, perquè si cal fer algun i el compte està buit tindrem problemes, especialment si el pagament que desentenem anava dirigit a una administració.

D'aquesta manera, podem tindre pagaments pendents per valor de desenes de milers d'euros, però si deixem la caixa buida i els impagaments s'acumulen ens podem veure obligats a tancar el negoci.

Quan aqueixos pagaments pendents, que fan que el nostre negoci siga tan rendible arriben ja serà massa vesprada.

En això consisteix el flux de caixa, a tindre en compte que sempre hi ha pagaments als quals fer front per als quals necessitem liquiditat, tindre diners disponibles de manera immediata.
 

Cal pensar molt en què gastar

Ja sabem l'important que és el flux de caixa, per la qual cosa ara entenem que cal pensar molt en què gastar quan tenim un xicotet negoci.

Les despeses haurien d'anar enfocats a generar més diners, és a dir, a millorar les eines i gastar en tot allò que ens faça ser més productius, guanyant més euros per hora.

La resta de les despeses, almenys durant els primers anys, són superflus i només hem de pensar a facturar i facturar per a generar un bon matalàs econòmic que garantisca el flux de caixa durant mesos.

Consulta la notícia original ACI

961111868
Calle Valencia, 42
46900 - TORRENT
(VALENCIA )
ideat@torrent.es