Agència de col·locació autoritzada nº 1000000047

Entrar


Descobreix els problemes de finançament d'autònoms i emprenedors i com solucionar-los

07/04/2021

El desconeixement sobre la tramitació i inversió de les ajudes allunya a molts de l'accés a nou finançament

Prop de 400.000 autònoms necessiten finançament i un 36,6% afirma haver hagut de sol·licitar ajudes públiques o privades per a mantindre les seues activitats

Des de Leyton, consultora especialitzada en el rendiment financer d'emprenedors i empreses dedicades a l'I+D+i, medi ambient i economia sostenible, s'afirma que 7 de cada 10 emprenedors i projectes no saben com afrontar aquest nou panorama de subvencions i ajudes. Molts d'ells necessiten seguiment i acompanyament per a poder traure rendiment als estalvis per deduccions i subvencions fiscals que existeixen, així com a les ajudes privades que es puguen donar i sol·licitar.

De cara a aquest nou any, i després d'un any 2020 marcat per la crisi econòmica generada per la situació sanitària, accedir a les ajudes, tant públiques com privades, serà clau perquè els emprenedors puguen continuar amb les seues activitats i projectes els pròxims mesos. Per això, no sols serà necessària l'ajuda, sinó també saber gestionar-la i fer d'ella un salvavides perquè el projecte puga obrir-se i millorar el compte de resultats de l'empresa.

Aquest aspecte cobra, si cap, més importància a la llum de les dades que l'Associació de Treballadors Autònoms (LLIGA) ha revelat en el baròmetre del mes de gener. En aquest informe es manifesta que un 36,6% dels autònoms va sol·licitar durant el 2020 algun tipus d'ajuda o finançament, sumant-li que prop de 400.000 autònoms i emprenedors necessiten finançament per a dur a terme els seus projectes i tenen previst sol·licitar-la al llarg de 2021. Tenint en quanta aquestes xifres, s'antulla vital que els qui s'acullen a qualsevol mena d'ajuda sàpien, no sols com, quan i on sol·licitar-la, sinó que també sàpien donar forma a aqueix nou finançament per a traure d'ella un vertader rendiment efectiu per a les empreses autònomes i emprenedores.

Aquesta assessoria pot fer no sols que s'arribe a traure partit extern de les ajudes, sinó que aquestes també es conjuguen amb el capital intern i les possibilitats que aquest té. Si dins del capital que s'aconsegueix, s'implementa un estalvi desconegut per les empreses, el rendiment pot veure's multiplicat i ajudar a suportar situacions adverses com les viscudes enguany. No obstant això, com s'ha informat des de Leyton, sense una correcta assessoria s'antulla difícil. Per això és que el 70% dels autònoms emprenedors necessita d'aquesta funció d'assessorament i acompanyament.

En aquest sentit és on la funció de Leyton resulta imprescindible. Des que en 2014 arribara a Espanya, Leyton Ibèria ha assessorat i treballat amb moltes empreses que han pogut accedir a diverses ajudes i finançament, tant pública com privada, gràcies a la seua labor facilitadora.

Un exemple que es troba dins d'aquestes 7 de cada 10 empreses que sol·liciten assessorament és el de Talossa Creacions, que es va posar en mans de Leyton per a potenciar i millorar el seu rendiment operacional i aconseguir així conjuminar una millora en l'explotació dels seus propis recursos amb l'accés a diverses ajudes. D'aquesta manera, aquesta Start-up valenciana ha aconseguit que la crisi econòmica provocada per la Covid-19 no els afectara: “Si no haguérem estat amb *Leyton no hauríem tingut capacitat d'avançar-nos als problemes del Covid ni als problemes de caixa que suposa o poden suposar els possibles confinaments selectius i les pors del consumidor”, assegura el seu CEO, David Murcia.

Un altre cas molt semblant d'èxit en l'assessoria de Leyton és el d'Ángel Goya i el seu projecte ‘Cambrer 10’. “Des del principi van posar el seu equip a treballar amb nosaltres per a veure les subvencions i crèdits més adequats, ens van ajudar a obtindre un finançament públic en forma de crèdit participatiu abans de la crisi sanitària”. Un cas que mostra el clave que és Leyton en la cerca d'oportunitats per al nou perfil d'emprenedor i l'ajuda que pot prestar per a poder dur a terme projectes malgrat la difícil situació actual.

Si alguna cosa serà diferenciador el 2021 és el que les empreses facen amb les ajudes rebudes. No sols el seu accés si no el profit que d'elles traguen, on el punt d'inflexió estarà en una bona faena d'assessorament que permeta als emprenedors traure un rendiment major als seus projectes, ajudant al fet que formen part del tant per cent que puga incrementar o mantindre les seues activitats durant els pròxims dotze mesos.

Consulta la notícia original ACI

961111868
Calle Valencia, 42
46900 - TORRENT
(VALENCIA )
ideat@torrent.es