Agència de col·locació autoritzada nº 1000000047

Entrar


El Banc Central Europeu projecta una pujada salarial mitjana del 2,8% enguany

20/06/2022

Primer va arribar la pandèmia, després una guerra i, més tard, la inflació. En tan sols dos anys la societat, les empreses i, en general, el mercat laboral s'han enfrontat a un sense fi de traves, encara que ara, sembla que alguns països europeus comencen a veure la llum. De fet, en aquest últim període els salaris estan repuntant en gran part de les economies de l'Eurozona. Països com França i Alemanya estan registrant ja pujades de salari entorn del 3% en els primers trimestres d'aquest 2022.

Els augments salarials ja ronden el 3% en alguns països de l'eurozona

A França, segons un estudi del Banc Central francés, les remuneracions dels treballadors es preveu que augmenten un 3% per a tot l'any. Un increment que ve molt lligat a la pujada automàtica del salari mínim aprovada i aplicada des d'el mes de maig passat després de la notable inflació.

En el cas d'Alemanya van un pas més enllà i és que els salaris han superat la mitjana aconseguint així un increment del 4% de mitjà en el primer trimestre de l'any. Una pujada del salari que, com succeeix a tot el món en aquests moments, ve acompanyada d'un increment de preus generalitzats. Concretament al país alemany els pree han pujat ja quasi un 6%.

França i Alemanya marquen ara el camí a la resta d'Europa i el Banc Central Europeu projecta ja una pujada salarial mitjana del 2,8% enguany i del 2,4% de cara al 2023, en l'eurozona.

Malgrat aquest pas avant, els grans sindicats demanen majors pujades. Unes demandes que venen acompanyades i justificades per l'elevada inflació o també per la falta de professionals qualificats en molts dels sectors del mercat laboral.

Consulta la notícia original ACI

961111868
Calle Valencia, 42
46900 - TORRENT
(VALENCIA )
ideat@torrent.es
Sistema Nacional de Empleo