Comunitat Valenciana


imagen sección

El comerç electrònic i la logística, una creixent font d'ocupació

A mesura que l'economia espanyola es digitalitza i canvia, aqueixa transformació es reflecteix en la mà d'obra que demanden les empreses i en el perfil del mercat de treball. L'últim informe de *Infojobs confirma aqueixa equació i mostra el creixement exponencial que han experimentat les ofertes d'ocupació en el sector de logística i magatzems a Espanya: un total de 173.000 ofertes registrades l'any passat, un 110% més que en 2016. La xifra suposa ja el 7% del total de vacants oferides per les companyies i equival a les registrades per les empreses del mercat turístic i l'hostaleria també el passat exercici.

La raó que explica aquest fort repunt de l'ocupació en logística té molt a veure amb l'important creixement que està experimentant el comerç electrònic, encara que també amb la millora que la recuperació ha provocat en el comerç minorista tradicional, que ha oferit uns 77.000 noves ocupacions, un 16% més que l'any anterior. Les dades apunten al fet que la logística i els magatzems estan guanyant pes com una important font d'ocupació, amb la peculiaritat que es tracta d'àrees que requereixen d'un perfil de treballador especialitzat i digitalitzat, com demostra la dada que per cada oferta en aquest sector hi haja 57 candidats, enfront dels 200 que es presenten en el sector de comerç tradicional.

Aqueix menor nombre de candidats constitueix un problema i suposa també una oportunitat. Un problema per a les empreses de comerç electrònic, que precisen d'una logística cada vegada més ràpida, flexible i eficaç com a complement indispensable a la seua activitat, però una potent oportunitat d'ocupació per a joves i professionals. Les xifres apunten al fet que mentre a Espanya es formen 5.000 persones cada any per a aquests sectors, a Alemanya ho fan 50.000. Açò revela que el procés de digitalització de l'economia espanyola està encara en fase de desenvolupament, un creixement que necessita de mà d'obra per a fer-se sostenible. La comercialització de sòl logístic s'estén cada vegada a més capitals espanyoles: ara resta que el mercat de treball estiga a l'altura d'aqueix repte.

Pot consultar la notícia original ACI

961111868
Calle Valencia, 42
46900 - Torrent
(Valencia/València)