Agència de col·locació autoritzada nº 1000000047

Entrar


El coronavirus impulsa el treball en remot: com gestionar-ho en les pimes

Dilluns passat 9 de març, la Comunitat de Madrid aprovava una sèrie de mesures restrictives per a tractar de contindre l'expansió del *coronavirus. Aquestes mesures, se sumen a les diferents recomanacions que s'han fet a les empreses perquè donen llum verda al teletreball. Per a això, les organitzacions de tot el país han anat comprovant si compleixen amb els requisits necessaris, fonamentalment tecnològics, perquè els seus empleats puguen exercir amb garanties el treball en remot.

És cert que molts entorns laborals ja practiquen el teletreball, especialment, ens trobem alguns sectors més familiaritzats amb aquest model de treball. I, dins de les empreses, també veiem que existeixen àrees, com la comercial, per a les quals no suposa cap novetat operar fora de l'oficina. És més, parlem d'àrees en les quals aqueixa és la norma habitual.

No obstant això, existeixen altres organitzacions, àrees i sectors en els quals, per la naturalesa del treball o, simplement, per la falta de cultura corporativa, resulta molt més complicat plantejar opcions de treball més flexible o en remot. La crisi del COVID19 implica la necessitat de dissenyar escenaris en els quals treballar en la distància siga, no sols possible, sinó necessari i rendible.

En aquest sentit, el paper que exerceix la tecnologia està sent determinant. Des del punt de vista de la gestió de recursos empresarials, les plataformes *ERP, allotjades en el núvol, estan donant el servei que s'espera d'elles, proporcionant accés immediat, senzill i segur a la informació necessària. També permeten articular diferents operacions, ja siguen comercials, de producció o financeres, sense necessitat d'eixir de casa.

Isabel *Pomar, *CEO de *Datisa diu que “encara que la tecnologia actual proporciona el suport necessari per a operar en remot, la veritat és que a Espanya no existeix la cultura suficient per a implementar models de treball més flexibles de manera generalitzada. Ha sigut aquesta situació d'emergència la que està posant en valor la capacitat de la tecnologia perquè les empreses no hagen d'interrompre la seua activitat. També podrà utilitzar-se aquesta experiència “pilot” per a analitzar com impacta el teletreball en els nivells de productivitat de l'organització. I, per descomptat, en els índexs de satisfacció i compromís dels empleats”.

Les plataformes de gestió de recursos empresarials *ERP que operen en el núvol proporcionen la cobertura necessària per a salvaguardar la funció comercial, financer-comptable, productiva, etc. sense necessitat d'haver d'operar de manera presencial. Les organitzacions que compten amb un *ERP en *cloud poden mantindre els seus nivells de competitivitat i funcionalitat sense canviar, a penes, res, en el seu dia a dia. Simplement, els treballadors accedeixen a l'aplicatiu en remot i operen, via web, amb la solució.

En concret, el *ERP de *Datisa, també disponible en manera *cloud, és una plataforma modular amb desenvolupament propi i àmplies funcionalitats estàndard que proporciona als usuaris, l'accés, la seguretat i l'agilitat que necessiten per a exercir la seua activitat diària, des de qualsevol lloc i en qualsevol moment.

Per tant, caldrà estar atents a les pròximes indicacions sobre com actuar en funció dels diferents escenaris que puguen plantejar-se. L'entorn professional haurà de poder adaptar-se fàcilment a qualsevol circumstància possible. L'ecosistema pime, en concret, està responent positivament, no sols des del punt de vista tecnològic, sinó també, en el pla de la gestió dels seus recursos humans. Falta per veure, què passarà si aquesta situació s'allarga i, sobretot, quines lliçons aprenen les petites i mitjanes empreses per a actuar en el futur.

961111868
Calle Valencia, 42
46900 - TORRENT
(VALENCIA )
ideat@torrent.es