Comunitat Valenciana


imagen sección

L'ocupació en les renovables va augmentar més de 500,000 nous llocs a nivell mundial en 2017

Segons la cinquena edició de l'informe Energies Renovables i Ocupacions - Balanç Anual, publicat fa dos dies en el marc de la 15ª reunió del Consell de *IRENA en Abu *Dabi, l'ocupació en les renovables (incloses les grans centrals hidroelèctriques) ascendeix a 10,3 milions globalment, superant per primera vegada els 10 milions.

Xina, Brasil, Estats Units, Índia, Alemanya i Japó segueixen sent els majors creadors d'ocupació en les renovables, representant més del 70 per cent de tots els llocs de treball de la indústria a nivell mundial. Encara que un nombre cada vegada major de països està collint els beneficis socioeconòmics de les energies renovables, la major part de la producció ocorre en pocs països i els mercats nacionals varien enormement en grandària. El 60 per cent de tots els treballs d'energia renovable es troben a Àsia, assenyala *IRENA en un comunicat.

“L'energia renovable s'ha convertit en un pilar de creixement econòmic baix en emissions de carboni per als governs de tot el món, açò es reflecteix en el creixent nombre d'ocupacions generades en el sector“, va dir *Adnan Z. *Amin, director general de *IRENA.

“L'informe també ofereix una imatge cada vegada més *regionalizada, destacant que en els països on existeixen polítiques atractives, els beneficis econòmics, socials i ambientals de l'energia renovable són més evidents“, va continuar el *Amin. “Bàsicament, aquesta informació recolza la nostra anàlisi que la *descarbonización del sistema energètic mundial pot fer créixer l'economia mundial i crear fins a 28 milions d'ocupacions per a l'any 2050“.

La indústria de l'energia solar fotovoltaica segueix sent el principal ocupador entre totes les tecnologies d'energia renovable, amb prop de 3,4 milions d'ocupacions, quasi un 9 per cent més que en 2016, després d'un rècord de 94 *gigavatios (*GW) d'instal·lacions en 2017. S'estima que Xina representa dos terços de les ocupacions fotovoltaiques, equivalents a 2,2 milions, la qual cosa implica una expansió del 13 per cent pel que fa a l'any anterior.

Malgrat una lleugera caiguda a Japó i Estats Units, els dos països li segueixen a Xina com els majors mercats d'ocupació d'energia solar fotovoltaica en el món. Índia i Bangladesh completen el top 5 que representa al voltant del 90 per cent dels llocs de treball d'energia solar fotovoltaica a nivell mundial.

El nombre d'ocupacions en la indústria eòlica es va reduir lleugerament l'any passat a 1,15 milions en el món sencer. Si ben aquest tipus d'ocupacions es troben en un nombre relativament xicotet de països, el grau de concentració és menor que en el sector solar fotovoltaic. Xina representa el 44 per cent de l'ocupació eòlica mundial, seguit d'Europa i Amèrica del Nord amb el 30 i el 10 per cent, respectivament. Cinc dels deu països amb major capacitat instal·lada d'energia eòlica en el món són europeus.

“La transformació energètica és una manera de millorar les oportunitats econòmiques i augmentar el benestar social al mateix temps que els països implementen polítiques de suport i marcs regulatoris atractius per a impulsar el creixement industrial i la creació d'ocupacions sostenibles“, va dir la Ràbia Ferroukhi, cap de la Unitat de Polítiques i Sotsdirectora de l'àrea de Coneixement, Política i Finances de IRENA.

Puede consultar la noticia original AQUI

961111868
Calle Valencia, 42
46900 - Torrent
(Valencia/València)