Comunitat Valenciana


imagen sección

L'ocupació en el sector serveis va aconseguir al març el nivell més alt en 11 anys

L'ocupació en el sector serveis es va disparar al març a la seva taxa més elevada dels últims onze anys (gener 2007), a causa que els empresaris espanyols van augmentar la seva plantilla davant el creixement accelerat de les noves comandes i la inversió en el desenvolupament de nous productes.

Segons l'indicador *PMI difós avui per *Markit, l'Índex d'Activitat Comercial ajustat estacionalment va disminuir fins a 56,2 punts al març, enfront dels 57,3 que va registrar al febrer, una xifra que malgrat la moderació suposa "un fort augment mensual".

Per la seva banda, les noves comandes es van expandir ràpidament gràcies a una forta demanda dels clients, la qual cosa es va traduir en una acumulació de les comandes pendents, que es van incrementar a un ritme sòlid al març.

Per afrontar l'acumulació de comandes pendents, la taxa d'ocupació es va accelerar fins a la més ràpida des de gener de 2007, un augment de plantilla que els enquestats van destinar principalment a noves línies de productes.

Per sectors, transport i emmagatzematge va registrar l'augment més ràpid de l'activitat, així com el de les noves comandes.

No obstant això, el sector d'intermediació financera va ser el que va registrar l'augment més ràpid de l'ocupació. La major demanda dels clients va provocar que les empreses de serveis augmentessin els seus preus cobrats.

L'optimisme comercial es va mantenir positiu al març, ja que gairebé la meitat dels enquestats (46 %) espera que les noves línies de productes i l'augment de les noves comandes donin lloc a un creixement estable de l'activitat durant els propers dotze mesos.

Pot consultar la notícia original ACI

961111868
Calle Valencia, 42
46900 - Torrent
(Valencia/València)