Agència de col·locació autoritzada nº 1000000047

Entrar


Espanya, entre els tres països d'Europa amb major aposta per la digitalització dels treballadors sense lloc fix de treball

14/07/2021

 

Ens endinsem cada vegada més en l'era digital i amb això sorgeix de manera fonamental la pregunta: quina rellevància tenen les tecnologies del futur, com la Internet de les coses, la realitat augmentada i la intel·ligència artificial, per al propi treball? No obstant això, una enquesta realitzada per YouGov en nom de l'Institut d'Investigació Handelsblatt i TeamViewer revela que la rellevància de les tecnologies digitals no es percep per igual entre els treballadors, cal diferenciar entre dos grups: els empleats que disposen d'un lloc fix de treball ("desk workers") i aquells que no realitzen la feina de casa sempre en el mateix lloc ("deskless workers").

S'està deixant de costat als treballadors sense lloc fix de treball en el procés de digitalització?

Segons l'enquesta, que recull les opinions de prop de 3.160 treballadors d'oficina, 2.000 treballadors sense escriptori fix i 3.650 directius de deu països europeus, els treballadors d'oficina van qualificar la rellevància de les tecnologies futures per a la seua pròpia professió de forma significativament més alta que els treballadors sense escriptori. Així mateix, quan es va preguntar als treballadors d'oficina i als quals no ho són sobre la importància que tindrien en els seus treballs tecnologies i megatendencias digitals. Els empleats d'oficina ("desk workers") van mostrar que tecnologies i les *megatendencias digitals com la ciberseguretat (79%) i les tecnologies de comunicació digital/programari de col·laboració (71%), serien les més rellevants per a ells. En canvi, els treballadors lloc fix de treball (“deskless workers), els que treballen en serveis de camp, logística o producció, per exemple, van coincidir a assenyalar tecnologies com la ciberseguretat (52%)i les tecnologies de comunicació digital/programari de col·laboració (45%), encara que amb una ponderació diferent quant a la seua importància.

No obstant això, quan es tracta de temes fins i tot més visionaris com la intel·ligència artificial o la realitat augmentada, l'estudi revela que ni els treballadors d'escriptori ni els treballadors sense escriptori semblen tindre una idea precisa de com aquestes tecnologies podrien donar forma al seu lloc de treball del futur.

Un panorama similar de resultats es presenta entre els directius a Europa, que representaven als empresaris. Això pel fet que ells esperen una major rellevància de les futures tecnologies i megatendencias com la ciberseguretat (73%) i la computació en el núvol (58%) per als treballs d'oficina com, comptabilitat, etc. No obstant això, per a les pràctiques dels treballadors sense lloc fix de treball en logística i producció, aquestes tecnologies es consideren menys rellevants (ciberseguretat 63%, computació del núvol 51%).. D'altra banda, els directius semblen tindre ja una idea més clara que els empleats quant a la importància que tindran en el futur tecnologies com la intel·ligència artificial i la realitat augmentada.

Per a Georg Beyschlag, Vicepresident Executiu d'Estratègia i Desenvolupament Corporatiu de TeamViewer: "L'enquesta mostra que en moltes empreses encara no hi ha una idea precisa de com els entorns de treball més enllà dels clàssics llocs d'oficina poden incloure's en la transformació digital. No obstant això, al voltant del 80% dels empleats de tot el món formen part d'aquesta anomenada ‘deskless workforce'. Per a la majoria de les empreses, això es convertirà en un dels grans reptes de l'era digital: com integrar als treballadors sense lloc de treball fix en els processos digitals perquè aquests també es beneficien dels avantatges de la digitalització. Una via clara és amb les solucions digitals adequades, les empreses de totes les grandàries poden avançar en la digitalització al llarg de tota la seua cadena de valor".

La tecnologia millora el treball del futur

Segons l'estudi, només el 13% dels enquestats del costat dels treballadors tem que les noves tecnologies s'apoderen del seu treball en el futur. No obstant això, més d'una quarta part dels empleats (26%) espera que les tasques rutinàries tedioses o les activitats perilloses els siguen arrabassades per les noves tecnologies en el futur. Davant aquesta situació, els empresaris són encara més optimistes, al voltant de dos terços dels aquests (65%) esperen que els seus empleats es vegen alliberats d'aqueixes tasques en el futur.

En comparar les dades per països, els empleats i empresaris d'Itàlia, Polònia i Espanya tendeixen a concedir la major importància a la influència de les tecnologies i les *megatendencias digitals del futur en la seua professió. En canvi, els empleats i empresaris dels països centrals de la UE, Alemanya i França, en particular, només valoren la rellevància de les tecnologies digitals i les *megatendencias per a la seua professió, o la seua empresa, per davall de la mitjana.

Consulta la notícia original AQUI

961111868
Calle Valencia, 42
46900 - TORRENT
(VALENCIA )
ideat@torrent.es