Agència de col·locació autoritzada nº 1000000047

Entrar


Aquests són els llocs de treball més demandats en 2021

31/03/2021

Els especialistes en el monitoratge d'assajos clínics, muntadors electromecànics, operadors d'energies renovables, perfils d'anàlisis de dades, tècnics comercials per a la banca, operaris de producció, Controllers audiovisuals, mossos de picking per a empreses de distribució o alimentació, teleoperadores de venda o mossos manipuladors seran els perfils que experimentaran una major demanda al llarg de 2021, segons l'XI Informe Adecco On trobar ocupació si estàs en atur?.

El director nacional de vendes del Grup Adecco, Roberto Villar, ha afirmat que pese al complicat any en matèria d'ocupació, "hi ha sectors que, a poc a poc, van recuperant el seu to i altres que, no sols no han patit de prop aquesta crisi, sinó que s'han fet fortes en aquest entorn".

"Ací és on més oportunitats d'ocupació existeixen ara mateix", ha ressaltat Villar, que considera que els processos de formació per a optimitzar el seu acompliment (*upskilling) o de reciclar-se en un nou lloc (*reskilling) són en aquest moment "crucials" com a eixida a aquesta situació.

Per sectors, en el de *life *science s'ha vist un augment notable de la demanda de perfils d'especialistes en el monitoratge d'assajos clínics (*CRA, per les seues sigles en anglés). De fet, Adecco creu que aquests professionals seran els més buscats del sector al llarg de l'any.

"La demanda d'aquest perfil va completament relacionada amb el número i la tipologia d'estudis en fase d'assaig clínic que es troben en aquest moment en la indústria farmacèutica", segons Adecco, que assegura que la seua demanda és major a Madrid, Catalunya i el País Basc.

En el sector d'automoció, el perfil més demandat és el dels professionals que s'encarreguen del muntatge electrònic dels diferents components del vehicle. Adecco ha apuntat que aquest és un perfil que "escasseja" en el mercat de treball espanyol i que té "una àmplia polivalència dins del sector i una ràpida inserció en el mercat laboral".

"Aquests professionals es troben en situació de plena ocupació en la indústria automobilística", ha apuntat Adecco. Per regions, aquests professionals són més demandats a Catalunya, Castella i Lleó, País Basc, Aragó, Galícia, Madrid i Navarra.

Els operadors d'energia renovable seran els que més demanda tindran dins de l'àrea energètica i tindran majors oportunitats d'ocupació en comunitats com Madrid, Castella i Lleó, Castella-la Manxa i Andalusia.

Adecco ha posat en relleu que està previst que en els pròxims deu anys es mobilitzen més de 240.000 milions d'euros destinats a la transició energètica a Espanya, la qual cosa podrà generar entre 250.000 i 300.000 nous llocs de treball directes.

La figura del data analyst serà clau en el sector TIC. La principal funció d'aquest professional consisteix a inspeccionar, netejar i transformar dades amb l'objectiu de ressaltar informació útil per a suggerir conclusions i suport en la presa de decisions de les companyies. Segons Adecco, el perfil és deficitari en totes les comunitats autònomes, però la demanda és especialment alta a Madrid, Catalunya, Comunitat Valenciana, País Basc i Andalusia.

En el sector de banca i assegurances, el perfil més buscat serà el de tècnic comercial. Entre les funcions principals d'aquest lloc, es troben la d'atenció al client o la de venda de productes financers. Madrid és la regió d'Espanya que més tècnics requereix, ja que aglutina 4 de cada 10 ofertes d'ús d'aquest perfil. Li segueix Catalunya, Galícia i Balears.

D'altra banda, en el sector de l'alimentació ho seran els operaris de producció (envasadors o empaquetadors). Aquest perfil estarà en auge en les comunitats de Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Cantàbria, Extremadura, Galícia, La Rioja, Andalusia, Aragó i la Comunitat Valenciana.

En audiovisual, serà rellevant la figura del Controller audiovisual, la funció principal del qual és la de portar el control i la gestió dels costos de producció. Segons Adecco, aquesta demanda estarà motivada pel major consum de sèries que s'ha produït en les llars espanyoles arran de la pandèmia.

El lloc de mosso de picking per a preparar les comandes dels clients serà el més demandat dins del sector retail-distribució i serà equitatiu en tot el territori nacional. Per part seua, el de teleoperador de venda ho serà dins del sector de contact center i la demanda serà molt més elevada a Madrid, ja que més de la meitat de les vacants es donaran en aquesta Comunitat.

Finalment, en el sector de logística i transport, el perfil més buscat serà el de mosso manipulador i la seua demanda serà major en ciutats com Madrid i Barcelona.

Consulta la notícia original ACI

961111868
Calle Valencia, 42
46900 - TORRENT
(VALENCIA )
ideat@torrent.es