Comunitat Valenciana


imagen sección

Habilitats que donen feina en l'era digital

L'impacte de l'automatització en el nostre treball és un fet en l'era digital, i aquest no es refereix precisament a la possibilitat de perdre l'ocupació. Hi ha oportunitats per a aquells professionals que sàpien adequar les seues capacitats al nou mercat.

Ens trobem en el centre d'una revolució de les habilitats. La tecnologia està transformant les organitzacions, i les capacitats exigides també canvien, fins al punt que les organitzacions troben greus dificultats per a aconseguir el talent que necessiten". Jonas Prising, president i CEO de ManpowerGroup, creu que "els professionals que demostren tenir aqueixes habilitats demandades pel mercat i pels reclutadores (i que a més aprenen i s'adapten) tenen totes les de guanyar".

A açò s'afig que la digitalització i l'automatització es desenvolupen a molt diferents velocitats, i açò impacta en les regions, en diversos sectors i en les organitzacions en diferents moments i de molt diverses maneres. Si en el passat la transformació va suposar dècades, i fins i tot segles, avui aquesta es produeix a un ritme sense precedents. 

Les capacitats i l'accés a l'ocupació seran la solució a la revolució d'habilitats. L'informe Skills Revolution 2.0, realitzat per ManpowerGroup entre 20.000 empleats de 42 països, destaca la necessitat d'identificar les habilitats coincidents que creen camins clars per a la carrera professional. 

Cal ajudar a aquells que pensen de manera diferent. En el nou escenari digital l'èxit professional no sempre requerirà un títol universitari. Dependrà d'altres factors, com l'apetit pel desenvolupament continu d'habilitats. I caldrà alimentar la curiositat i la capacitat d'aprenentatge de les persones perquè seguisquen sent empleables.

Combinació perfecta

L'estudi conclou entre altres coses que la millor combinació possible és la que resulta de sumar habilitats soft, tècniques i digitals: Algunes prediccions en el mercat laboral fan pronòstics extrems, com que la tecnologia es menjarà els nostres treballs, o que els robots prendran la iniciativa en el mercat laboral. Fins i tot es parla de l'amenaça d'un món sense ocupació. En el curt termini sorgeixen nous llocs i habilitats, i per segon any, el 86% dels ocupadors a nivell mundial diu que la seua plantilla seguirà sent la mateixa o que augmentarà en els pròxims dos o tres anys per efecte de l'automatització. I lloc que les habilitats professionals que es requereixen canvien molt ràpidament, els ocupadors no sempre saben què capacitats professionals necessitaran i hauran d'exigir dins de 18 mesos.

Les fortaleses humanes inclouen habilitats softtradicionals com la comunicació, la col·laboració o la creativitat, així com trets exclusivament humans com l'empatia, la construcció de relacions, la capacitat cognitiva, la curiositat o el desig d'aprendre. Parlem d'habilitats que impulsaran la tecnologia i reduiran l'amenaça que l'automatització puga reemplaçar-nos.

En realitat, l'automatització és una bona notícia per a aquells candidats que compten amb les competències requerides. Per a la majoria dels ocupadors, la digitalització serà un guany net per a l'ocupació en el curt termini. Solament el 10% espera reduir la seua força laboral com a resultat de l'automatització. A mesura que les empreses es tornen digitals, la majoria necessitarà més persones, no menys. 

Cap país ni mercat és immune a la digitalització, però aquesta "epidèmia" porta al fet que, a mesura que les indústries s'embarquen en processos automatitzats cada vegada més complexos i avançats, els ocupadors necessiten cada vegada a més professionals, especialment a aquells amb habilitats associades a les tecnologies de la informació. 

Reorganitzar les funcions

L'informe insisteix que la majoria dels ocupadors esperen que el nombre total d'empleats augmente com a resultat de la digitalització. L'impacte, no obstant açò, varia segons les funcions.

La tecnologia de la informació (TU) ocupa un lloc destacat a mesura que les organitzacions inverteixen en habilitats digitals i les funcions que impliquen posats de cara al públic queden relegades. També els rols més rutinaris o aquells que amb prou faenes afigen valor als clients estaran més afectats per les conseqüències de l'automatització, igual que les funcions administratives.

Les funcions que tenen a veure amb manufactura i producció en la indústria 4.0 també lideren la revolució digital, i recursos humans i finances es caracteritzen per fer més amb menys. 

L'informe destaca que a mesura que les organitzacions implementen nova tecnologia i adapten la seua força de treball i les seues habilitats per a aprofitar-la, aquestes funcions s'encarregaran d'impulsar una transformació eficient, mentre que la força de treball general creix en altres llocs de l'organització.

Les habilitats estavella

Més de la meitat de les companyies asseguren, segons l'estudi, que les habilitats de comunicació, verbal i escrita, són les més valorades entre les soft, seguides de la col·laboració i la resolució de problemes.

Pel que es refereix a les habilitats de comunicació, aquestes són especialment apreciades per a les funcions de tecnologies de la informació, on les persones treballen cada vegada més en equips que lideren la digitalització. TU ja no és un departament autònom configurat en sitges; avui és un element central multifuncional de transformació.

Demanda d'habilitats i accés a l'ocupació

A mesura que es desenvolupen noves habilitats, les velles es tornen obsoletes. L'automatització està canviant la forma en la qual es realitza el treball i hem de trobar solucions per als professionals.

L'estudi es refereix al cas de la regió italiana d'Emilia Romagna. Allí els fabricants d'automòbils més avançats del món, entre els quals es troben Ferrari, Masserati, Lamborghinio Dallara, competien per trobar treballadors qualificats per a fabricar els components més forts i lleugers, utilitzats en els seus models d'alt rendiment. L'associació entre escoles tècniques locals, universitats i el govern ha permès capacitar a centenars de treballadors.

Reinvenció accelerada d'habilitats

En mercats com el nord-americà, els empleats del sector de manufactura pateixen els efectes d'una bretxa entre les habilitats que necessiten i les capacitats que tenen realment. L'informe assenyala que per a 2020 hi haurà dos milions de treballs en el sector de manufactura que no podran ser coberts.

ManpowerGroup ha identificat a veterans de l'exèrcit amb experiència en enginyeria i amb habilitats adjacents que podrien adaptar-se, i aplicar-se fàcilment a aquests nous rols. Aquests professionals també tenien una gran capacitat d'aprenentatge (learnability).

En identificar un conjunt d'habilitats demandades de forma creixent pel mercat, i en aprofitar un segment infrautilizado de la força de treball amb habilitats adjacents, es deslliga el potencial de les persones. Es desenvolupen talents valuosos i, a més, els canvia la vida.

Pots veure la notícia original AQUI

961111868
Calle Valencia, 42
46900 - Torrent
(Valencia/València)