Agència de col·locació autoritzada nº 1000000047

Entrar


Han disminuït les baixes laborals gràcies al teletreball?

13/07/2021

La pandèmia derivada del nou virus SARS-CoV-2 ha fet que, durant l'últim any, ens familiaritzem amb una forma de treball pràcticament desconeguda i totalment inusual fins ara: el teletreball.

Sumant cada dia més adeptes, es tracta d'una nova modalitat amb el treball a distància com a punt de partida, així com trets tan característics com l'organització flexible del treball o l'ús continu de mitjans electrònics a través de *softwares que permeten la comunicació en remot dels empleats gràcies a Internet.

Tot això ha fet que canvie la manera en què els espanyols ens enfrontem al món laboral, sent una de les seues conseqüències directes la disminució de les baixes per malaltia en aquelles empreses que han implantat el teletreball, tal com s'extrau de l'última investigació duta a terme per Jobatus.es.

Concretament en xifres, i segons les dades aportades, ens trobem que un 29% de les persones que tenen l'obligació d'acudir al seu lloc de manera física han requerit almenys una baixa durant l'últim any, enfront d'un 18% de *teletrabajadores que han sol·licitat acollir-se a aquest dret. De mitjana, 11 punts de diferència.

Entre les causes més comunes, encapçala la llista l'haver contret *Covid o haver de guardar quarantena per contacte estret amb un contagiat, seguit de responsabilitats familiars derivades de les restriccions –fonamentalment, la cura de terceres persones com a xiquets i majors- o de malalties psicològiques com a depressió o ansietat relacionades amb la situació actual.

A més, s'observa també un canvi en la duració d'aquestes baixes, que tendeixen a ser més breus en el grup de *teletrabajadores, amb una duració mitjana de 22 dies, mentre que entre els no *teletrabajadores ascendeixen fins als 43,2 dies.

Aquestes dades van motivar que des de Jobatus.es realitzàrem una enquesta al primer grup de població esmentat –aquells que practiquen el treball a distància- per a esclarir els possibles motius que els porten a sol·licitar menys baixes i a la necessitat que aquestes duren menys.

Entre les seues respostes, destaquen la comoditat de treballar des de casa (89%) i la conciliació –exposada en la facilitat de poder cuidar personalment de familiars al seu càrrec sense haver d'absentar-se de les obligacions laborals o buscar a terceres persones perquè s'ocupen (52%)-, si bé la majoria dels enquestats (74%) ha assenyalat que el teletreball li permet complir els seus objectius malgrat tindre molèsties o malalties lleus, com a infeccions de gola o intestinals per les quals, en circumstàncies normals, hauria sol·licitat una baixa.

Consulta la notícia original ACI

961111868
Calle Valencia, 42
46900 - TORRENT
(VALENCIA )
ideat@torrent.es