Comunitat Valenciana


imagen sección

Les professions millor pagades d'Espanya

Estem ja en ple 2018 però la professió millor pagada en el nostre país poc té a veure amb les tecnologies informàtiques dominants en aquest segle... Segons l'informe sobre el mercat laboral en 2017 realitzat per la web de treball Infojobs i ESADE, la cúspide dels treballs a Espanya l'encapçalen els ortodoncistes i implantólegs.

Els encarregats de materialitzar la felicitat conformant somriures perfectes van tenir un salari mitjà en 2017 de 70.718 euros al mes, ocupant el primer lloc del rànquing. Però clar, en ser el millor pagat, també és un treball que es troba molt sol·licitat: cada plaça oferida es competeix entre 11 candidats. A est li segueix un clàssic de les professions ben remunerades, el director de projectes d'enginyeria, que té un sou brut anual de 63.680 euros. I ara sí, les tecnologies apareixen... el director d'informàtica es fa amb el tercer lloc del podi guanyant 50.113 euros a l'any.

Quins llocs els segueixen? En la seua majoria són alts càrrecs directius com a directors d'empresa (50.113 euros, quart lloc), director financer (45.077 euros, setè lloc) o director de vendes (44.038 euros, novè lloc). Encara que també destaquen uns altres com a comercial immobiliari amb 48.413 euros anuals o, tornant al món dental, els odontòlegs que triomfen amb un sou mitjà de 46.979 euros.

Quins són els llocs emergents que més s'estan demandant?

Com es podia esperar, ací sí que entren de ple les tecnologies. En 2008 amb prou faenes es publicaven 200 ofertes d'açò i en 2017 es van oferir ni més ni menys que 1.417 vacants... estem parlant dels analistes de dades, que tenen un salari mitjà de 35.864 euros. El que té de bo aquests llocs "nounats" és que solen tenir un baix nivell de competència i que a més, passen a ser bones oportunitats d'ocupació en relació al salari. Un altre dels treballs emergents més exigits seria el dels data scientist -encarregats de resoldre problemes complexos de diferents matèries usant les anàlisis de dades-, del que es va passar d'oferir tan sols una vacant en 2008 a oferir ja 584 llocs el passat any (40.336 euros anuals). Què és el que més primera dins de les tecnologies? El món de les dades, no hi ha dubte. El gran creixement d'aquests treballs sorgeix arran de la quantitat de dades que existeixen dins d'una societat totalment digitalitzada i de la necessitat d'analitzar-los per a conèixer millor els mercats. Desenvolupador de solucions Big Data (5.494 llocs oferits, 40.233 euros), programador mòbil (6.253 vacants, 32.291 euros) o especialista en Ciberseguridad (1.795 places) serien alguns dels llocs emergents que més es reclamen.

Quines habilitats valoren més les empreses?

Actualment, per a aconseguir treball, no val només amb tenir una carrera i un màster. Les empreses tenen molt en compte la personalitat i l'actitud de la persona, és a dir, les capacitats que es tenen per a enfrontar-se a diferents situacions diàries. Quins són les que més es valoren? El primer lloc li'l portaria la capacitat de treballar en equip, un dels requisits fonamentals de sempre. Després d'açò, li seguiria la capacitat per a resoldre conflictes i prendre decisions; tenir una personalitat camaleónic també compte, l'adaptabilitat és una altra de les característiques que es valoren molt.

Finalment, comunicar-se de manera eficaç, l'ésser actiu, l'empatia i la creativitat serien unes altres de les qualitats en les quals es fixen les empreses.

Consultar la notícia original ACI

961111868
Calle Valencia, 42
46900 - Torrent
(Valencia/València)