Anar al contingut principal

Més de 100.000 ofertes d'ocupació per al *Black *Friday i la campanya de Nadal

20/11/2023

Ja hi ha cartells, correus amb ofertes i anuncis de televisió parlant-nos del Black Friday, però la veritat és que el dia més important serà el divendres que ve i que eixe serà el dia, sobretot, que arrancada el tret d'eixida de totes les setmanes de compres i descomptes de Nadal.

Com a resultat, moltes empreses busquen contractar personal addicional per a satisfer la demanda durant aquest període d'intensa activitat comercial i, encara que la data és a prop, encara queden moltes ofertes per cobrir. Ací t'expliquem quins sectors i empreses estan buscant més.

Sectores con mayor demanda de empleo en Black Friday

Segons un estudi realitzat per InfoJobs, existeixen diversos sectors que experimenten un augment significatiu en la demanda de personal durant el Black Friday. Aquests sectors inclouen:

 •  Teleoperadors/as: Es requereix personal per a atendre crides i consultes dels clients que busquen aprofitar les ofertes del Black Friday.
 •  Mossos/as de magatzem: Les empreses necessiten treballadors per a gestionar el flux de productes i garantir una correcta gestió de l'inventari durant la campanya de vendes.
 •  Conductors/as de vehicle de repartiment: L'increment de les compres en línia durant el Black Friday i el Cyber Monday implica un augment en la demanda de personal per a realitzar lliuraments ràpids i eficients.
 •  Dependents/as: Es requereix personal addicional en botigues físiques per a atendre els clients i oferir-los una experiència de compra satisfactòria.
 •  Assistents de vendes i/o promotors/as: Les empreses busquen professionals per a impulsar les vendes i promocionar els seus productes durant el Black Friday.
 •  Agents de servei d'atenció al client: Es necessiten treballadors per a brindar un servei d'atenció al client de qualitat i resoldre qualsevol dubte o incidència que puga sorgir durant la campanya.

Altres empreses que ofereixen ocupació durant el *Black *Friday

A més de Job&Talent, altres empreses també estan llançant ofertes d'ocupació per a cobrir la demanda addicional durant el Black Friday. Algunes d'aquestes empreses inclouen:

 •  El Corte Inglés: Aquesta cadena de grans magatzems ofereix contractes de reforç durant la campanya de Nadal en àrees com a hostaleria, alimentació, vendes, gestió de comandes en línia, entre altres.
 •  Inditex: El grup de moda, que inclou marques com *Zara, també està buscant personal addicional per a les seues botigues durant el Black Friday i la temporada nadalenca.
 •  MediaMarkt: Aquesta cadena de botigues d'electrònica també està contractant personal per als seus centres a Galícia durant el Black Friday.
 •  Primark: La coneguda marca de moda també necessita treballadors temporals per a satisfer la demanda durant el Black Friday i les festes nadalenques.
 •  Amazon: La plataforma de comerç electrònic està buscant personal addicional per a cobrir les necessitats de repartiment i atenció al client durant aquesta temporada.
 •  En cadascuna de les webs d'aquestes empreses es poden trobar les vacants, centralitzant totes les seues ofertes allí.

Disminució d'oportunitats laborals en comparació amb anys anteriors

Malgrat la demanda d'ocupació generada durant el *Black *Friday, alguns estudis indiquen que les oportunitats laborals poden ser menors en comparació amb anys anteriors. Segons *Randstad, la contractació durant el *Black *Friday ha disminuït un 11,7% en les noves contractacions en comparació amb l'any anterior.

Existeixen diversos factors que poden explicar aquesta disminució en les oportunitats laborals. D'una banda, l'última reforma laboral ha limitat la flexibilitat dels contractes temporals. A més, els costos de producció i transport han augmentat, la qual cosa dificulta la realització de descomptes significatius, afectant així el comportament de la demanda. Finalment, els consumidors poden haver perdut part de l'interés en aquestes promocions a causa de la percepció que els preus unflats prèviament redueixen l'efectivitat dels descomptes oferits.

Malgrat aquestes tendències, continua havent-hi oportunitats d'ocupació durant el *Black *Friday i la campanya nadalenca. És important estar preparat/a i continuar buscant activament ofertes d'ocupació en els sectors esmentats anteriorment. Actualitza el teu currículum, mantingues una actitud positiva i perseverant, i aprofita les oportunitats que sorgisquen per a augmentar les teues possibilitats d'aconseguir una ocupació temporal durant aquesta temporada de major activitat comercial.

Consulta la notícia original ACI