Agència de col·locació autoritzada nº 1000000047

Entrar


Noves ajudes a autònoms: serviran per a subsistir a la crisi?

07/07/2021

 

"Amb aquestes ajudes, les empreses i els autònoms podran saldar els deutes que hagen contret per la baixada d'ingressos des de març de 2020", destaca Yannick Charton, soci fundador de Valio Consulting. "Un element clau és que es podran ajornar i fraccionar els pagaments dels reembossaments i reintegraments d'ajudes concedides per l'Estat fins a 2022", afig.

Aquests fraccionaments i ajornaments seran possibles si l'empresari o autònom ha reduït el volum de les seues vendes, interromput el subministrament en la cadena de valor o haja tingut períodes d'inactivitat a conseqüència de les restriccions. "La mesura ajuda als més colpejats per la crisi", valora Yannick Charton.

En quant consisteixen les ajudes?

"Les ajudes es divideixen en tres grups", explica Yannick Charton, "aquells inclosos en el règim d'estimació objectiva en l'IRPF opten a ajudes de fins a 3.000 euros", informa.

"Aquells que estiguen en règim d'estimació directa, entitats i establiments permanents amb fins a 10 empleats podran cobrir fins al 40% de la caiguda en les operacions l'any passat, la qual cosa es tradueix en ajudes d'entre 4.000 i 200.000 euros", destaca l'expert.

Finalment, entitats i establiments permanents amb més de deu empleats també podran optar per ajudes d'entre 4.000 i 200.000 euros, per a pal·liar fins al 20% de les pèrdues durant l'any 2020.

Quins són els requisits per a rebre les ajudes?

"La llei estableix que les comunitats autònomes són les que estableixen els criteris per a les ajudes, així com el seu àmbit d'aplicació, que poden ampliar en funció de les necessitats del seu territori", explica *Yannick *Charton. "En aquest sentit, s'introdueix un nou supòsit, ja que les comunitats poden concedir les ajudes en casos excepcionals a empreses que hagen tingut pèrdues en 2019".

La resta dels requisits són els mateixos que s'aplicaven a les ajudes prèviament: que la caiguda d'ingressos en 2020 siga del 30%; no residir en paradís fiscal; no haver parat l'activitat i mantindre-la fins a juny de 2022; no estar en concurs de creditors; no haver repartit dividends ni augmentat el salari dels directius durant dos anys i estar al corrent de pagaments amb la Seguretat Social.

Seran suficient?

"La mesura suposarà un bufe d'aire fresc per a molts autònoms", opina Yannick Charton. L'expert considera que, si bé la notícia és molt positiva per al sector, encara cal esperar a veure com es conforma el panorama després del 31 de maig, quan s'extingeixen les tres ajudes que completen l'"escut econòmic": el cessament d'activitat, els ERTO i l'ampliació dels terminis de manca dels préstecs ICO.

"El Govern ja ha anunciat que es reuniran amb els agents socials", per la qual cosa Yannick Charton opina que la recuperació dependrà de si es prorroguen aquestes ajudes, així com l'èxit de la campanya de vacunació i una possible volta a la normalitat a l'estiu.

Consulta la notícia original ACI

961111868
Calle Valencia, 42
46900 - TORRENT
(VALENCIA )
ideat@torrent.es