Comunitat Valenciana


imagen sección

Nou estiu rècord per a l'ocupació

La campanya d'estiu portarà prop de 620.000 contractacions, marcant un nou rècord, segons pronostica Randstad, l'empresa capdavantera de recursos humans a Espanya. Els sectors que tiraran d'aquesta ocupació addicional seran els de comerç, hostaleria, transport i entreteniment. Cambrers, personal d'aeroports i cuiners, són els perfils més requerits per a la campanya d'estiu; les qualitats més cercades són l'experiència, la professionalitat i els idiomes. El passat estiu el nombre de contractacions va ser de 552.721, per la qual cosa el creixement benvolgut per a aquesta nova campanya, que començarà al juny i finalitzarà al setembre, serà del 12%.

Totes les comunitats autònomes i les 50 províncies espanyoles registraren una evolució positiva de l'ocupació en la campanya d'estiu, encara que s'aprecien diferències importants. La Rioja encapçala les estimacions amb un 16,3%. Per darrere se situen Balears (15,8%), Castella i Lleó (15,7%) i Navarra (15,1%). La contractació en les comunitats de Castella-la Manxa i Aragó augmentarà per sota de la mitjana nacional: 8,4% i 9,3%, respectivament. Per sota de la mitjana nacional es troben *tambiénlas previsions per a la Comunitat Valenciana, Cantàbria, Galícia, Madrid i Catalunya.

La contractació durant la campanya d'estiu ha encadenat cinc anys de creixement consecutius fins a 2017, després de tocar sòl en 2012, quan es van crear 306.029 ocupacions, la meitat dels quals s'esperen per als pròxims quatre mesos.

L'augment de l'afluència de turistes, tant nacionals com a internacionals, és el principal element dinamitzador del mercat laboral en l'època estiuenca. «La campanya d'estiu, igual que la de Nadal o Setmana Santa, és un moment idoni per a aquells professionals que volen aconseguir el seu primer treball o per a aquells que cerquen reincorporar-se de nou al mercat laboral i l'ocupació temporal és una eina clau. Dos de cada cinc contractes indefinits provenen d'un temporal, afirma Luis Pérez, director de Relacions Institucionals de Randstad.

En termes absoluts, Andalusia serà la comunitat autònoma que registrarà més contractacions, amb 126.620, seguida de Catalunya, amb 88.345, i la Comunitat Valenciana, amb 66.680. Juntament amb Madrid (64.660), acumulen el 56% del total d'incorporacions que es realitzaran a nivell nacional.

El passat any, el sector turístic va tornar a superar durant l'estiu el major volum de treballadors de la història, en sobrepassar els 1,7 milions d'ocupats, després d'augmentar un 4,6% respecte a la temporada anterior. Aquesta dada inclou empreses d'hostaleria i agències de viatges, serveis d'allotjament, de menjars i begudes i operadors turístics.

A més del turisme, un altre dels aspectes que més compte a l'hora de les contractacions és la campanya de rebaixes, que espenta el sector del comerç, el transport i la logística, sobretot en aquests últims anys, derivat de l'auge de l'e-commerce. Les incorporacions d'aquests perfils comencen al juny i s'allarguen en els següents mesos. Promotors, depenents i llocs d'atenció al client troben majors oportunitats laborals.

Pot consultar la notícia original ACI

961111868
Calle Valencia, 42
46900 - Torrent
(Valencia/València)