Agència de col·locació autoritzada nº 1000000047

Entrar


Per què més del 40% dels treballadors planegen canviar d'ocupació després de la pandèmia

26/04/2021

Si les enquestes recents són certes, els treballadors de tot el món iniciaran un efecte va dominar èpic quan les oficines òbriguen de nou i les vacunacions massives posen la pandèmia sota control. En comparació amb les xifres mitjanes d'abans de la pandèmia, són molts més els empleats que anhelen un nou treball i planegen fer un canvi de residència de manera imminent.

Més del 40% de les persones que van respondre a l'Índex de Tendències Laborals de Microsoft, una enquesta mundial realitzada a més de 30.000 persones en 31 països, van dir que estan considerant deixar la seua empresa enguany.

En una enquesta més xicoteta, l'empresa de programari de reconeixement *Achievers, amb seu a Toronto, va descobrir que el 52% dels treballadors nord-americans tenien previst buscar un nou lloc en 2021. Com a referència, abans de la pandèmia, la taxa mitjana de rotació voluntària en les indústries estatunidenques era d'al voltant del 15%.

La fatiga pandèmica impulsa que la meitat dels empleats vol canviar de treball

Un recent article de The New York Times escrit pel psicòleg organitzacional de *Wharton, Adam *Grant, apunta a un tema important: *Grant afirma que cada vegada més persones es troben en un estat de "llanguiment" o de descoratjament a causa de la pandèmia i les seues limitacions.

Aquesta fatiga pandèmica es troba molt estudiada i redueix la motivació i la capacitat de concentració. "Se sent com si un estiguera passant els dies a trompades, veient la teua vida a través d'un parabrisa nebulós", explica Grant. "I pot ser l'emoció dominant de 2021".

Falta de motivació, el principal impuls per a canviar d'ocupació

Les enquesten suggereixen que les persones que estan planejant buscar un nou treball es relacionarien amb la sensació d'estar embossats en els seus actuals llocs. Entre la quarta part del total dels enquestats que van dir que planegen canviar de treball, el 80% va dir estar preocupat pel creixement de la seua carrera.

La gent sent que ha treballat molt, però no veu realment oportunitats de progressar, en part perquè les empreses han estat comprensiblement distretes per necessitats més urgents relacionades amb la pandèmia i la seguretat de les persones.

L'automatització i el teletreball, una altra de les causes

La investigació de *Prudential també va revelar que el 72% de les persones que volen trobar un nou treball estan preocupades per la seua formació i habilitats, en comparació amb el 46% dels empleats en general.

Les restriccions imposades per les quarantenes i els tancaments semblen haver espentat a les empreses a adaptar l'automatització i altres formes de tecnologia intel·ligent a un ritme més ràpid del que es preveu.

El teletreball també ha augmentat aquesta tendència. De fet, un recent estudi de la Universitat de Houston va descobrir que la satisfacció en el treball està més relacionada amb les persones amb les quals es treballa que amb l'interés pel lloc en si. Mentre no odies el que fas dia a dia, tindre relacions positives amb els teus companys sembla ser un millor indicador del content que estàs amb el treball.

En concret, els treballadors de la Generació Z, que és la generació amb més probabilitats de dir que pensen buscar un nou ocupador, van dir en les enquestes que els ha costat molt establir contactes, introduir noves idees, fer lloc a una conversa en les reunions i sentir-se motivats.

Uns altres busquen un millor equilibri entre el treball i la vida privada; els treballadors, i els pares que treballen en particular, van declarar sentir-se esgotats, mentre que el 37% de tots els enquestats a nivell mundial van indicar que les seues empreses els exigien massa durant un període difícil.

Tot això ha creat una mescla que fa que moltes persones se sentiren cansades i fartes dels seus treballs.

Consulta la notícia original ACI

961111868
Calle Valencia, 42
46900 - TORRENT
(VALENCIA )
ideat@torrent.es