Comunitat Valenciana


imagen sección

Què cal estudiar per a garantir-se una ocupació

El mercat laboral a Espanya ha patit grans transformacions en els últims anys, causades per la crisi econòmica i nou model productiu que cada vegada més mira cap al tecnològic. No són pocs els estudiants que tracten de donar amb la fórmula que els porte a l'èxit professional i triar uns estudis que els permeten tenir un avenir.

Tampoc ho són aquells professionals que necessiten reciclar-se quan vine com la seua formació queda obsoleta i deixen de ser competitius en el mercat actual. I és que a pesar que el 85% de les ocupacions que hi haurà en 2030 no s'han creat encara, segons *Institute *for *the *Future (*IFTF) de Pal Alt, sí que existeixen sectors i professions que gaudiran d'una gran demanda d'ací a 10 anys.

En concret, tal com indica Adecco, el 92% dels experts en recursos humans consideren que el sector de la tecnologia i R+D+i és un dels quals generaran ocupació en el futur, seguit de Turisme i oci i Salut i benestar. "El futur de l'ocupació en el nostre país passa per millorar la formació en coneixements tecnològics, per a així fomentar l'aparició de nous professionals que realment satisfacen el que ja es ve demandant i que va anar a més d'ací a 10 anys" declara Laura García, directora del Digital Innovation Center.

No obstant açò, dins del sector tecnològic, quins són els estudis i professions que més demandaran les empreses d'ací a 8 o 10 anys?

Què estudiar en el present per a no quedar-se sense treball en el futur?

Segons dades del Digital *Innovation *Center-el centre d'estudis que ofereix la formació especialitzada en disciplines digitals més avantguardista i actualitzada del mercat-, els enginyers especialitzats en informàtica i robòtica seran els estudis amb major demanda per part de les empreses en 2025, seguits dels graduats en matemàtiques i els experts en màrqueting digital i Growth Hacking.

"L'aparició d'Internet i l'evolució de la tecnologia en els últims 20 anys ha provocat que cada vegada es demanden més professionals especialitzats en les TIC. I açò no ha fet més que començar, ja que d'ací a 10 o 15 anys, les empreses sol·licitaran empleats amb un major grau d'especialització, amb uns coneixements molt concrets, com la intel·ligència artificial o la realitat augmentada", declara García.

De la mateixa manera, pel que fa als estudis de màster o cursos especialitzats, tal com indica el citat informe de Addeco, un de cada tres experts considera que cursar uns estudis de postgrau o màster serà cada vegada més rellevant. "Per la nostra experiència, observem que cada vegada són més els professionals que decideixen augmentar la seua formació després del seu pas per la universitat. I no parlem únicament de recentment graduats, persones de totes les edats que vulguen millorar o donar-li una bolcada a la seua carrera professional opten per formar-se a través d'un curs o un màster", sentencia la directora del Digital Innovation Center.

Informe Adecco sobre el futur del treball a Espanya

Sobre Digital Innovation Center – Des de la seua creació en 2016 i amb més de 150 alumnes en les seues aules, el Digital Innovation *Center té per vocació formar vertaders professionals i especialistes en totes les disciplines relacionades amb la transformació digital dels negocis i àmpliament demandades pel mercat (big data, intel·ligència artificial, negoci i analítica digital, applied machine learning, compra programàtica, chatbots).

El seu ambiciós programa educatiu es basa en l'avantguardista metodologia d'aprenentatge ´*flipped *learning´ i en un professorat compost per reconeguts professionals d'empreses líders en estratègies digitals com Inditex, Mútua Madrilenya, *Amazon, Vodafone, BBVA, *Indra, *Amazon, NH Hotels i Línia Directa, entre uns altres. Ofereix un enfocament 100% pràctic el resultat del qual és una aplicació immediata al negoci, de màxima actualitat i qualitat de continguts.

Va dirigit principalment a estudiants i recentment graduats que volen formar-se en un sector amb llarg recorregut laboral; professionals digitals que necessiten especialitzar-se i adquirir nous coneixements; professionals no digitals que necessiten adaptar-se al sector digital; directius i equips de gestió que necessiten un coneixement estratègic sobre la transformació digital i el seu impacte en l'empresa, així com en eines, metodologies i competències digitals.

Pot consultar la notícia original ACI

961111868
Calle Valencia, 42
46900 - Torrent
(Valencia/València)