Comunitat Valenciana


imagen sección

Rècord d'ocupació autònoma: Creix quatre vegades més que al febrer de l'any passat

l nombre de treballadors autònoms va créixer al febrer en 16.027 nous cotitzadors. Un increment quatre vegades major que el que va tenir lloc en el mateix període de 2017, quan l'ocupació autònoma va augmentar en 4.041 nous empleats.

Per sectors, les professions tècniques, l'educació, la construcció i les activitats sanitàries són els que aglutinen la major part d'altes en les afiliacions a la Seguretat Social. En nombres, el sector de la construcció ha recollit 2.532 noves afiliacions, en les professions tècniques, 2.081; a l'educació, 1.813 i en el sector sanitari, 1.050.

“La valoració és positiva”, asseguren des de la Unió de Professionals i Treballadors Autònoms (UPTA) i la Federació Nacional d'Associacions de Treballadors Autònoms (LLIGA). Ambdues organitzacions coincideixen que és la “millor dada de creixement d'autònoms”. En termes interanuals, la xifra d'empleats per compte propi augmenta en 28.447 persones, gairebé 20.000 més que en 2017.

Segons destaquen aquestes organitzacions, totes les comunitats autònomes van sumar treballadors per compte propi al febrer. Van liderar la creació d'ocupació autònoma les Illes Balears i Andalusia.

Descens de l'atur

El nombre d'aturats recollit en les Oficines Públiques d'Ocupació va descendir també el mes passat. En total a Espanya hi ha 3.470.280 persones en desocupació, una de les xifres més baixes dels últims nou anys.

A més d'això, el nombre d'afiliats a la Seguretat Social va augmentar en 81.483 afiliats, dada superior al registrat al febrer de 2017, que se situava en 74.080 nous cotitzadors.

Els “bons resultats” els atribueix el president de LLIGA, Lorenzo Amor, a la Llei de Reformes Urgents del Treball Autònom que, al seu judici, “comença a donar resultats”.

Preocupació pel comerç

Malgrat els resultats, el president de UPTA, Eduardo Abad, ha fet una crida a la prudència. “Les conclusions s'han de treure al final de cada exercici”, ha advertit.

Abad s'ha mostrat especialment preocupat pel sector del comerç, un dels quals aglutina un major nombre d'autònoms. “S'han perdut 17.000 comerços a Espanya i un 20% de les sortides de l'afiliació a la Seguretat Social”, ha afegit.

961111868
Calle Valencia, 42
46900 - Torrent
(Valencia/València)