Comunitat Valenciana


imagen sección

Set formes intel·ligents d'aconseguir ocupació

1. Fes-te únic

Diferencia't. Imagina't que acudeixes a una entrevista de treball, et passes més d'una hora parlant de tu i de la teua vida, i els entrevistadors somriuen, s'acomiaden i després passen a repetir el mateix procés amb cent candidats més durant els dies següents. Pregunta: hi ha una sola cosa que els faria recordar-te específicament a tu?

En la mesura en què aconseguisques que aqueixa resposta siga "sí", t'hauràs fet únic. La clau està en què puguen dir: "Sí. Record a aquesta persona. És la que X". Aqueixa X és el que et diferencia de tots els altres candidats. Ni tan sols ha de ser alguna cosa pertinent a aqueix treball en concret, sinó alguna cosa que simplement et faça diferent. 8*Belts es va construir sobre aquest principi, ja que molts de nostres *belters (alumnes) estudiaven *mandarín només amb l'objectiu de tenir un currículum diferent. I vaja si ho aconseguien. La seua X era: "Sí. Record a aquesta persona. És la que... parla xinés".

2. Fes-te indispensable

Especialitza't. El segle XXI és el segle de l'especialització. Hi ha moltes persones, molt coneixement i molta preparació. Guanya el que sap molt d'un camp molt concret.

L'èxit no s'aconsegueix sent un més d'un camp gran, sinó el millor d'un camp xicotet.

Treballa per desenvolupar una habilitat única que tinga valor en el mercat laboral i no seràs tu qui haja de seduir a les empreses, sinó les empreses els qui vulguen seduir-te a tu. Si pocs saben el que tu saps, en el teu camp pocs valen el que tu vals.

3. Fes-te visible

El treball no ho trobes tu, sinó els teus ambaixadors. Endevines quin és la manera més habitual de trobar treball per a la gent? Enviant currículums? Agències d'ocupació? Anuncis?

Negatiu.

La forma més habitual mitjançant la qual la gent troba treball és a través del seu cercle més proper, o siga, coneguts, amics i familiars. No necessàriament perquè ells són els qui els donen aqueix treball, sinó perquè són el pont cap a un tercer que és qui els acaba emprant. Si açò és així, la clau està a entendre que no hi ha un sol motiu perquè un solament dels teus contactes no estiga al tant que estàs en cerca activa d'ocupació. Mai t'avergonyisques d'açò. No té gens d'indigne lluitar pel teu avenir. L'indigne seria no fer-ho.

4. Fes-te memorable

Comunica amb una claredat aclaparadora. Imagina't que poses en pràctica el pas anterior de forma correcta. Els teus amics, familiars i coneguts estan al tant que cerques ocupació. I cadascun d'ells, cada vegada que li l'has comunicat, t'ha fet la mateixa pregunta: "De què estàs cercant treball?". Tu li respons: "Del que siga. M'és igual. De tot". Quin és el problema? Que respondre "de tot" és exactament el mateix que respondre "de res". És necessari que comuniques les teues fortaleses o les teues àrees d'interès a aqueixa persona del teu cercle de forma molt específica i amb una claredat aclaparadora, ja que donar dades específiques és el que et fa memorable. Açò és així perquè estaràs guiant la seua ment cap a un punt concret, el camp específic que cerques o l'habilitat determinada que posseeixes, i quan sàpia d'una oportunitat relacionada amb aqueix punt, endevina qui serà la primera persona que li venja a la ment. Tu.

Millor transmetre excel·lència en un camp que mediocritat en deu.

5. Fes-te soci

Si no vols emprendre, uneix-te a un emprenedor. Si estàs cercant treball, probablement no et sentes còmode emprenent un projecte, però açò no impedeix que et pugues sumar al d'un altre. Hi ha dos tipus de persones: aquelles a les quals els encanta pensar i crear, i aquelles a les quals els encanta executar i actuar. He constatat que és molt comú que aquell que emprèn siga un gran creador, però no és menys comú que quasi sempre necessite d'un gran executor.

Les aliances intel·ligents són aquelles en les quals un de més un és més de dues.

6. Fes-te útil

Troba una necessitat i ofereix suplir-la. Una forma quasi *infalible d'aconseguir treball és identificant una necessitat real d'una empresa i oferint-te per a satisfer-la. Parlant-te com a emprenedor que ha donat treball a molta gent, i ho segueix fent, puc assegurar-te que cap ocupador en el seu sa judici rebutjaria a un candidat que puga demostrar-li que no contractar-ho li ix més car que fer-ho. Si tu li pots demostrar que pots aconseguir que la seua empresa embena més, cresca més, arribe a nous mercats, estalvie costos o optimitze processos, en definitiva, que amb la teua contribució aconseguirà més amb menys, és molt difícil que no et contracten, ja que els has demostrat que necessiten a algú concret i que aqueix algú eres tu.

7. Fes-te altruista

Demostra primer. Demana després. Si repares per un moment en quasi tots els productes que hages comprat amb un model de subscripció, sobretot per internet, t'adonaràs que, quasi sense excepció, els usuaris exigeixen provar primer (gratis) i comprar després. Tu inclòs. Empra aqueix mateix model per al mercat laboral. Quan et disposes a posar en pràctica els punts anteriors, tingues en compte que ells no et coneixen i que, per tant, no tenen motiu per a confiar en la teua aportació. Açò requereix que primer demostres el que vals, relegant les teues exigències per a més tard. Treballa gratis o de forma desinteressada per un temps. Ni tan sols parles de salari o honoraris. Sé que la teua major preocupació és que açò puga acabar en un abús de la teua generositat per part d'ells, però açò és una por teua més que una probabilitat. Pren-te aqueix temps com la teua despesa en publicitat. Quan es materialitze una col·laboració, tots aqueixos esforços que no van donar fruit hauran valgut la pena.

961111868
Calle Valencia, 42
46900 - Torrent
(Valencia/València)